biszkopt 6 białek zmiksować z 1 szkl, cukru następnie dodać białka 1 łyżeczkę proszku do pieczenia
1 budyń 1 przesianą szkl. mąki upiec 180stopni około 30 min
orzechy ugotować z mlekiem i cukrem ( orzechy ja dałam 1 szkl.
mleka 2 szkl cukru pół szkl.
3 łyżki syropu klonowego
w pół szkl mleka mieszamy budyń wlewamy do gotującego się mleka z orzechami
ugotowany budyń studzimy.
1kostkę margaryny miksujemy dodajemy ugotowany budyń .
biszkopt kroimy na 2 blaty
skraplamy je sokiem z wodą na pierwszy blat kładziemy konfiturę z malin
na to biszkopt krem orzechowy przykrywamy na wierzch krem i na boki tortu,
W rondelku czekolada cukier puder 5dag margaryny śmietana 18% rozpuszczamy polewamy tort
:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz