Etykiety

niedziela, 5 września 2021

Mini torcik orzechowy z kroplami syropu klonowego oraz dodatkiem konfitury z malin

  


biszkopt   6 białek zmiksować z 1 szkl, cukru następnie dodać białka  1 łyżeczkę proszku do pieczenia

1 budyń  1 przesianą szkl. mąki upiec  180stopni około 30 min

orzechy  ugotować z mlekiem i cukrem ( orzechy ja dałam 1 szkl.

 mleka 2 szkl cukru pół szkl.

3 łyżki syropu klonowego

w pół szkl mleka mieszamy budyń wlewamy do gotującego się mleka z orzechami 

ugotowany budyń studzimy.

1kostkę margaryny miksujemy dodajemy ugotowany budyń .

biszkopt  kroimy na 2 blaty

skraplamy je sokiem z wodą na pierwszy blat  kładziemy konfiturę z malin 

na to biszkopt krem orzechowy przykrywamy  na wierzch krem i na boki tortu,


W rondelku czekolada  cukier puder 5dag margaryny  śmietana 18% rozpuszczamy  polewamy tort

 :)                   



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz