niedziela, 29 marca 2020
Biszkopt karpatkowo-bezowy z bitą śmietaną
Białka które mi zostały ze smażenia pączków miałam zamrozone
po rozmnożeniu szybko się ubijają
8białek ubić dodać pół szkl. cukru upiec 1 godz, w termoobiegu 180stopni
Krem kupiłam gotowy,
Dżem truskawkowy,
2śmietany 36%ubić ze pół szkl cukru pudru.
Polewa
2 czekolady roztopione na parze
Biszkopt 6 białek ubić dodać 1 szkl cukru 6 żółtek 1 budyń w proszku 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku 1 szkl mąki przesiana 180 stoni około 40 min pieczemy
kolejność
biszkopt
dżem
beza
krem
beza
krem
bita śmietana
polewa
jest bardzo dobry biszkopt karpatkowo - bezowy :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz