Etykiety

niedziela, 29 marca 2020

Biszkopt karpatkowo-bezowy z bitą śmietaną



                Białka  które mi zostały ze smażenia pączków miałam zamrozone
      po rozmnożeniu szybko się ubijają 
8białek ubić dodać pół szkl. cukru upiec 1 godz, w termoobiegu 180stopni
Krem   kupiłam gotowy,
Dżem truskawkowy,
2śmietany 36%ubić ze pół szkl cukru pudru.
Polewa
2 czekolady  roztopione na parze
 Biszkopt 6 białek ubić dodać 1 szkl cukru  6 żółtek  1 budyń w proszku 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku   1 szkl mąki przesiana 180 stoni około 40 min pieczemy

kolejność
biszkopt
dżem
beza
krem
beza
krem
bita śmietana
polewa
  jest bardzo dobry   biszkopt karpatkowo - bezowy :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz