niedziela, 2 lutego 2020
tort z wkładką orzechową wkładką kokosową z kremem ala Snikers
Biszkopt mój tradycyjny przepis:)
wkładka orzechowa
5białek miksujemy z 1/2 szkl.cukru dodajemy 10dag zmielonych orzechów
mieszamy pieczemy 25min 180stopni
wkładka kokosowa jak wkładka orzechowa zamiast orzechów 10dag kokosu
Krem
w budynie śmietankowe 700ml,mleka 1/2 szkl cukru
20dag orzechow zmielonych 1kostaka margaryny kasi
dodatkowo dżem wiśniowy oraz polewa
krem- budynie zagotować po wystudzeniu doajemy po łyżce do utartej margaryny z 1szkl cukru. ucieramy
kolejność
biszkot
dżem
krem
wkładka orzechowa
krem
wkładka kokosowa
krem
biszkopt
polewa
biszkopty nasączam ciepłą galaretką
:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz